rusmirgadzo.ba

 

Argentarius - Medicinarius

Programming apasionado - Photography enthusiast - Musical amateur

Photo by Jonas Knauerhase, Potočari (Srebrenica), 2017

 

O MENI...

Rusmir Gadžo... na slici, sa svakom borom i porom na licu, kože pregorjele na Suncu tokom trodnevnoga "Marša mira". Fotografski portretiran u sveukupnoj vanjskoj nesavršenosti. Nije ni unutrašnja drukčija.

Jeseni, godine hiljadu i devetsto osamdeset i treće, od oca Hadže i majke Zule, u voljenoj Srebrenici sam na ovaj svijet došao. Mati kaže da mi je ime dala najstarija tetka - Munevera, po nekom njenom drugu iz škole: Rusmiru, koji je bio miran i vrijedan. Slučajno ili ne, ako je bilo šta slučajno, biće da u meni živi ponešto od tog karaktera, barem tako drugi kažu.

Oduvijek sam želio biti nečiji heroj, ili svačiji, ali onaj iz sjene. Sigurno je to i jedan od razloga što sam krenuo trnovitim putem ljekara i liječništva.

Ukoliko duše imaju nekakvu kuću, u kojoj čekaju na momenat kada će biti udahnute, ova moja mora da je bila smještena negdje na Istoku. Ja uvijek više vučem na tu stranu svijeta. Dertli.

O meni će vjerovatno dosta reći i moja skromna Razmišljanja koja ćete naći na ovoj web stranici, a postavljena su na nagovor prijatelja.

Nastaviću...

ODREDNICE

Medicina. Bosna i Hercegovina. Fotografija. Anesteziologija. Hypertext preprocessor (PHP). Islamska ornamentika. Sevdah. Ruby on Rails. Historija medicine. Harmonika. Bootstrap. Srebrenica. Franjevci. Gitara. Fiziologija. Klarinet. Produkt dizajn. Povijest islama. Psihologija. Motivacija. Photoshop. Extended markup language (XML). Flightradar 24. jQuery. Formula 1. Imunologija.